• English
  • Deutsch
  • Русский
  • English
  • Deutsch
  • Русский

Moldáv - Magyar Üzleti Fórum Kisinyovban

2020. március 12., Kisinyov

A kormányfőt kísérő üzletember delegáció tagjaként cégünk, a LA-IMPEX Kft. ügyvezető-tulajdonosa Lamoga János – aki egyben a Magyar Szőrme- és Bőripari Szövetség elnöke is – Kisinyovba utazott, hogy részt vegyen a Moldáv – Magyar Üzleti Fórumon.

Orbán Viktor miniszterelnök és Ion Chicu moldovai kormányfő a szorosabb gazdasági kapcsolatok kiépítésében állapodtak meg. Az egész Európai Uniónak érdeke, hogy stratégiai partnerségeket alakítson ki a keleti határain fekvő országokkal, így Moldovával is – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Kisinyovban. Továbbá hozzátette, hogy ki akarják terjeszteni az együttműködést a mezőgazdaság területére is, valamint a moldáv–magyar vegyesvállalatok, illetve a kölcsönös gazdasági aktivitás elősegítése érdekében egy százmillió USA dolláros hitelkeretet nyitnak meg. A fórumon Lamoga János személyesen tájékoztatta a miniszterelnök urat a magyar szőrme- és bőripar helyzetéről, valamint az ágazatot érintő kérdésekről.

Bisnode tanúsítvány

A LA-IMPEX Kft. a Bisnode AA (dupla A) tanúsítványát kapta meg 2019. szeptemberében, mellyel Magyarországon csupán a cégek 1,75 %-a rendelkezik, és azt jelzi, hogy velünk az üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata nagyon alacsony, cégünk részéről az együttműködés pénzügyi háttere biztosított.

Büszkék vagyunk arra, hogy a Bisnode objektív cégminősítése alapján a legjobbak között szerepelhetünk.

Cégünk megalakulása óta folyamatosan fontos szempontként tekintünk az üzleti stabilitás megteremtésére, hogy partnereink a legnagyobb pénzügyi biztonságban érezhessék magukat a közös munka során. Úgy véljük, hogy a Bisnode tanúsítvány segítségével ügyfeleink, szállítóink felé tovább fokozzuk azt az üzleti bizalmat, amely egyre fontosabb a hosszú távú, stabil üzleti kapcsolatokban.

 

Magyar-Iráni Üzleti Fórum Teheránban

2015. november 29. – december 1.

Cégünk ügyvezetője tagja volt annak a delegációnak, amely november végén Orbán Viktor magyar kormányfőt elkísérte Iránba.

Irán jelentős gazdasági fejlődés előtt áll – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök, aki a Teheránban rendezett magyar-iráni üzleti fórumon beszélt a két ország gazdasági együttműködési lehetőségeiről. Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter a teheráni látogatást értékelve elmondta, hogy az aláírt megállapodások a két ország közötti kapcsolatok további bővítését szolgálják.

Cégvezetőnk, aki egyben a Magyar Szőrmeipari Szövetség elnöke, az üzleti küldöttség tagjaként, a hazai szőrmeipart érintő kérdésekben folytatott tárgyalásokat Teheránban.

Fotó: Szecsődi Balázs/Miniszterelnöki Sajtóiroda Forrás: http://www.kormany.hu/hu/a-miniszterelnok/hirek/nagy-gazdasagi-korszak-johet-iranban

ÁTKÖLTÖZTÜNK!

Véget ért az új irodaház-építési projektünk

2015. október 1.

Örömmel tudatjuk kedves partnereinkkel, hogy elkészült az új szentendrei irodaházunk, melybe át is költöztünk.
2015. október 1-től az új címen találnak meg bennünket:
2000 Szentendre, Dózsa György út 47.

A megújult környezetben továbbra is szeretettel várjuk Önöket!

ASTANA

Kazah - Magyar Üzleti Fórum

2015. április 1.

A kormányfőt kísérő üzletember delegáció tagjaként Lamoga János, a Magyar Szőrmeipari Szövetség elnöke és egyben a LA-IMPEX Kft. ügyvezetője is Asztanába utazott, hogy részt vegyen a Kazah – Magyar Üzleti Fórumon.

Kitűnő a politikai együttműködés Magyarország és Kazahsztán között, és ez jó alapot biztosít a két ország közötti gazdasági kapcsolatépítéshez – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Asztanában, a kazah-magyar üzleti fórumon. Kiemelte: Kazahsztán fontos kereskedelmi partnere Magyarországnak, de még nagyon sok lehetőség kínálkozik a gazdasági kapcsolatok erősítésére.

A fórumon – Orbán Viktor miniszterelnök és a kazah kormányfő, Karim Maszimov jelenlétében – a hazai szőrmeszektort is kiemelten érintő Együttműködési Megállapodás aláírására is sor került. A Magyar Szőrmeipari Szövetség és a Kazah Szőrmekereskedelmi és Iparszövetség által aláírt megállapodás célja a szőrmeszektorban tevékenykedő magyar és a kazah vállalatok közötti együttműködés elősegítése.

Szöul

Dél-Koreai - Magyar Üzleti Fórum

2014. november 28.

A kormányfőt kísérő öt miniszter és több mint száz fős üzletember delegáció tagjaként ügyvezetőnk Lamoga János is Szöulba utazott.

A csaknem 200 dél-koreai és magyar üzletember előtt a kormányfő több magyar gazdasági ágazatot is a dél-koreaiak figyelmébe ajánlott. Külön felhívta a figyelmet a magyar mezőgazdaságra is; valamint a magyarországi befektetésekre, a magyar gazdaságstratégia nyújtotta előnyök kihasználására biztatta a dél-koreai cégeket.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen a hivatalos dél-koreai látogatáson tartózkodó Orbán Viktor miniszterelnök és Pak Gun Hje dél-koreai elnök – MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Burger Barna

Szaúd-Arábia

II. Magyar - Arab Üzleti Fórum

2014. március 23 – 25. között a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) Orbán Viktor miniszterelnök hivatalos, Szaúd-Arábiában tett látogatásához kapcsolódó üzleti fórumot szervezett Rijádban.

A kormányfőt kísérő több mint százfős politikai és üzleti delegáció tagja volt Lamoga János, cégünk ügyvezetője és egyben a Magyar Szőrmeipari Szövetség elnöke is. Muqrin bin Abdulaziz szaúdi herceg és miniszterelnök-helyettes fővédnökségével rendezett üzleti fórumon közel 700 üzletember vett részt az Arab-öböl térségéből. A fórum kiváló lehetőséget adott a magyar termékek és szolgáltatások, valamint befektetési lehetőségek szektoronkénti mini-standon történő bemutatására.

A szaúdi sajtó kiemelt figyelemmel kísérte az eseményt, a fenti kép egy rövid cikk kíséretében megtekinthető az al-jazirahonline.com oldalon.

A képen Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke és Muqrin bin Abdulaziz szaúdi herceg láthatóak, akik a hazai gyártású, magyar csincsillából készült szőrme dekor termékeket tekintik meg.

Török üzletember találkozó

2013. december 17-18.

A képen Orbán Viktor miniszterelnök urat kísérő politikai és üzleti delegáció tagjai láthatóak – köztük Lamoga János cégünk tulajdonos ügyvezetője.

Budapest

Regionális Év Vállalkozója díj átadása

A VOSZ Közép-Magyarországi Regionális Szervezete 2013. november 29-én ismételten díjazta az Év Vállalkozóit. A BEST WESTERN Hotel Hungáriában megrendezett nívós díjátadón az egyik díjazott Lamoga János, cégünk ügyvezetője lett, aki ‘2013. Év Regionális Vállalkozói díjban’ részesült. A díjat Marjay Gyula, a VOSZ Közép-Magyarországi Regionális Szervezet elnöke adta át.

A Fur Times 2013-14 téli számában az IFTF (Nemzetközi Szőrmeszövetség) rövid cikk keretében gratulált cégvezetőnknek, Lamoga Jánosnak.

Tokió

Japán-Magyar Üzleti Fórum

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) Orbán Viktor miniszterelnök hivatalos, Japánban tett látogatásához kapcsolódó üzleti fórumot és üzletember találkozót szervezett Tokióban. A magyar politikai delegáció tagja volt – mások mellett – Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, valamint Szijjártó Péter a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára.

A kormányfőt kísérő 61 fős üzletember delegáció tagjaként ügyvezetőnk Lamoga János is Japánba utazott. A Japán-Magyar Üzleti Fórumon a miniszterelnököt kísérő üzletemberek a hosszú távú kereskedelmi és gazdasági kapcsolatokról tárgyaltak. A fórumon előadást tartott Bilek Péter, a HITA kormányzati kapcsolatokért felelős elnökhelyettese, aki Magyarország befektetési és export lehetőségeit mutatta be, valamint ismertette a kormányzat keleti nyitás politikáját.

A japán út kiemelten sikeresen zárult, mivel Lamoga János felszólalásában tájékoztatta Orbán Viktor Miniszterelnök urat és a kormánytagokat a magyar szőrmeipart jelenleg érintő lényeges kérdésekről.